Opastuksen kesto: 1,5 tuntia

Hinta: 50 €

Kuralan Kylämäki on museokylä, jossa voidaan kokea yli sadan vuoden vanhan ympäristön vaikutusta. Museoalueella sijaitsevat puurakennukset ovat säilyneet menneeltä ajalta tähän päivään asti. Kuralan Kylämäki edustaa tavallista asutusta suomalaisella maatilalla 1800-luvulla. Sen ajan kulttuurimaisema on edelleen hyvin näkyvissä tässä nykypäivän museossa: täällä on vieläkin suuria peltoja ja niittyjä. Laitumella on lampaita, hevosia ja lehmiä.

Yhdessä talossa, Iso Kohmon talossa on säilytetty 1800–1900-lukujen sisustus samanlaisena kuin se aikanaan oli – entisten asukkaiden Maria ja Juho Kohmon aikana. Toiseen taloon, Vähä Kohmon taloon, on sisustettu vanhan alakansakoulun luokkahuone.

Opastuskierroksella lapset tekevät leikkimatkan vanhaan kyläkouluun kävellen. Matkalla kouluun tutustutaan Kuralan Kylämäen alueeseen ja sen historiaan. Saavumme kyläkouluun, jossa pidetään leikisti koulutunti vanhan tavan mukaan. Lapset kertovat ”opettajalle”, mitä mielenkiintoista he olivat nähneet matkalla kouluun. Koulukello soi – tunti loppuu, saa mennä ulos leikkimään tai kahvilaan herkuttelemaan maukkailla marjapiirakoilla. Luonnonkauniilla paikalla lapset ja heidän vanhempansa nauttivat tästä historiallisesta ympäristöstä ja viihtyvät museoalueella mielellään.


Tervetuloa mielenkiintoiseen museokylään – Kuralan Kylämäelle!